Brendan Buckley speelt eind januari als gast-drummer bij The Late Night Show!!

Elke week, de 8G Band, de huisband van The Late Night Show with Seht Meyers, laat een nieuwe getalenteerde drummer zijn drumkit opbouwen om de sound van de band aan te sturen. Inmiddels kent de band een indrukwekkende lijst van gast-drummers: Vinnie Colaiuta, Chad Smith, Abe Laboriel Jr., Matt Cameron en Patrick Carney.

Eric Leiderman, zelf drummer, maar nu producer van de show vertelt: “het is niet gewoon een drummer die komt invallen en een paar leuke fills bijdraagt. De drummer in kwestie moet de nuances en logistieke aspecten van televisie-werk begrijpen. Dat betekent elke maandag-ochtend, als de drummer op de set arriveert, past hij -samen met de technicus- zijn drumkit aan, waarna hij met de band de muziek gaat schrijven. Daarna komt de studio-rehearsal en dan een opname. En dat alles vier dagen per week. Het levert zeker een extra druk op voor de 8G-band, er wordt van ze verwacht om open-minded en flexibel te zijn. Maar de resultaten wegen zeker op tegen deze extra moeite. En dan … een groot aantal van de Late Night with Seth Meyers -kijkers wachten elke week weer in spanning op de aankondiging van de nieuwe drummer!!

En van 28-31 januari a.s. is dat Brendan Buckley, eén van de Trommelaars in mijn boek. Brendan is bekend als vaste drummer van de Shakira band, maar is ook ‘first-call-drummer’van vele andere bekende artiesten, waaronder ook popartiesten uit Azie. De fotoshoot van Brendan voor het boek Trommelaars vond plaats tijdens de soundcheck voor het optreden van Shakira in de Ziggo Dome op 9 juni 2018. En daar komt ook deze promo-foto vandaan

Wij wensen Brendan veel succes en speelplezier bij de Late Night Show with Seth Meyers!!!


0 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.