Het uitgeven van een boek over drummers is een risicovolle onderneming, dat wist ik van te voren. Er zijn maar heel weinig boeken geschreven over de drummers zelf en dan nog vaak alleen over de meest beroemde drummers. Ook boeken met voornamelijk foto’s van drummers zijn op één hand te tellen. Het aantal boeken wat over drumtechnieken is geschreven is daarentegen vrijwel onuitputtelijk.

Met TROMMELAARS zet ik -zowel bekende als onbekende- drummers en percussionisten op een voetstuk door hun live actiefoto’s te laten zien in combinatie met hun persoonlijke verhaal over waarom ze, geleid door hun passie, als drummer hun brood willen verdienen, en daar echt alles – maar dan ook alles – voor over hebben! En zo’n boek koop je niet als impuls-aankoop in een boekenwinkel, dat moet je echt koppelen aan jouw liefhebberij, interesse in muziek, in slagwerk! En dan ben je afhankelijk van drummer-festivals en -events om TROMMELAARS aan de man of vrouw te brengen. Helaas leven we nu in een tijd waarin dergelijke events voorlopig niet mogelijk zijn.

Dan is het wel heel mooi als een gerenommeerd blad als de Slagwerkkrant de volgende recensie geeft: “... Dit fotoboek over drummers is het mooiste en indrukwekkendste ooit verschenen, wereldwijd; dat durven we met zekerheid te zeggen!…” en “… Arjan Vermeer is als niet-drummer nieuwsgierig naar wat de drummer beweegt en schrijft dat onbevangen op. Niet de ‘drummer-talk’ die we gewend zijn. Verfrissend! …

Categories: BoekNieuws

0 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.