Ruim twee jaar geleden ben ik gestart met mijn boek-project TROMMELAARS: honderden foto’s van drummers, die ik in de 10 jaren daarvoor had gemaakt, doorspitten om de leukste er uit te kiezen en er een boek van te maken. Daarna in gesprek raken met die zelfde drummers, nog meer foto’s maken om vervolgens in een voor mij onbekende wereld terecht te komen. Een wereld van digitale boekontwerp perikelen naar fysieke papierkeuzes, doe-het-zelf uitgevers, etc. Inmiddels is het boek klaar: 65 drummers, 18 interviews “op lokatie”, 184 bladzijden, 139 foto’s in een boek van 30 x 30 cm ‘coffeetable size’ en meer dan 2 kilo papier! Echt een mega-klus waar ik mij qua doorlooptijd behoorlijk op heb verkeken. Des te groter de voldoening dat het boek nu klaar is om gedrukt te worden.

Waar de meeste drummerboeken gaan over drumtechnieken, bevat TROMMELAARS vooral persoonlijke verhalen van 65 drummers en percussionisten. En dat zijn niet alleen de bekende iconische namen uit de drummerswereld, maar ook leerlingen, leraren, conservatoriumstudenten, hobbydrummers, freelancers en bekende (band-)drummers, van 10 tot 85 jaar. Vooral uit Nederland, maar ook uit de UK, US, Frankrijk en Belgie. Elke drummer wordt gepresenteerd door minimaal één live-concertfoto (‘…aan het werk‘) met zijn of haar persoonlijke verhaal (‘…aan het woord‘). Daarnaast bevat het boek ook informatieve artikelen en commentaren over leren, winkelen, drummer-events en de zakelijke kant van het professioneel muzikant zijn.

De inhoudsopgave ziet er als volgt uit (en klik hier voor een live voorbeeld!:

  1. De Maat Leren Houden – over les krijgen, les geven, leerlingen en leraren
  2. De Stille Trommelaars – zijn liefhebbers, amateurs en hobbyisten op professioneel nivo
  3. De Trom Roeren – wanneer jonge ambitieuze drummers de eerste stappen in hun carriere zetten
  4. De Grote Trom Slaan – Trommelaars die als zelfstandig muzikant/drummer een bestaan hebben opgebouwd, maar -daarnaast- ook rollen als leraar, producer, manager, soundengineer uitoefenen. .

De planning is om half maart de opdracht naar de drukker te sturen zodat het boek eind maart beschikbaar komt. Het boek zal voor € 44,95 in de verkoop gaan. In eerste instantie kun je het boek op www.trommelaars.nl bestellen, maar wellicht later ook op andere sites, muziekwinkels, muziekscholen en op drummer-events. De eerste daarvan is de Westlandse Slagwerkdag zijn op zondag 22 maart a.s. alwaar TROMMELAAR Koen Herfst ook acte de presence zal geven!

Categories: Nieuws

0 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.