Heb jij wel eens kennis gemaakt met een drummer die bij grote pop- of rock-artiesten heeft gespeeld als Madonna, Justin Timberlake, Janet Jackson, Shakira, Pink, Simply Red, Eurythmics, Sade, The Counting Crows, Foreigner, Whitesnake, Steve Vai, Eric Burdon, Shooter Jennings, Bo Diddley, The Yellow Jackets en Tom Waits?

NOU, … IK WEL !!!

In TROMMELAARS komen 17 buitenlandse (w.v. 12 uit de USA, 2 uit de UK, 2 franse en 1 belgische drummer) aan het woord. En ze zijn allemaal zo vrijgevig geweest om hun ervaringen met deze wereldberoemde artiesten met ons te delen. En dat levert leuke anekdotes op (en bedenk zelf er bij, wie de betreffende TROMMELAAR is?):

…en de Openingsceremonie van de Olympische Spelen in 2012 in Londen. Het aantal mensen wat ons toen gezien en gehoord heeft, inclusief televisie, werd geschat op 25 miljoen mensen. Ik ben er zeker van dat ik nooit meer zo’n groot publiek zal krijgen voor één show.

…Toen ik 20 jaar oud was verhuisde ik naar Los Angeles, met alleen mijn drumstel, 300 dollar, een oude Audi 5000 en geen back-up plan! Ik ging er gewoon voor. Ik vond een baan voor overdag en ‘s-avonds speelde ik waar ik maar kon. ..

“...Drummen is niet meer alleen snare en hi-hat. Het gebruik van elektronische triggers op je akoestische drumkit is de standaard tegenwoordig. Je moet gewoon allerlei geluiden met je drumkit kunnen produceren. Zo’n 17 jaar geleden heb ik die les zelf op harde wijze moeten leren: Jimmy Jam (James Samuel Harris III), producer van Janet Jackson, vroeg of ik de ‘All for you’-tour wilde doen. Dat wilde ik en dus studeerde ik thuis haar songs in. Ik hoopte maar dat ik gewoon akoestisch kon spelen, totdat Jimmy op een dag naar me toe kwam en mij 4 cd-roms met elektronische sounds overhandigde, “sorry deze ben ik je vergeten te geven”…

…Een optreden van de Beatles op The Ed Sullivan Show ontstak uiteindelijk het lontje: Op 9 februari 1964 stuurde Ringo en zijn drie muziekmaatjes mij op een 54 jaar durende reis, waarvan het einddoel nog steeds niet in zicht is! Het is dan ook niet vreemd dat Ringo voor mij de perfecte liedjes-drummer is. Hij speelt precies wat nodig is voor een song…

“...Maar ik denk dat de meeste mensen mij kennen van mijn werk met Tom Waits. Ik heb op veel van Waits’ iconische albums meegespeeld zoals Swordfishtrombones, Rain Dogs en Mule Variations…

“...“ Mr. Vermeer…?” roept een man die zojuist de wachtruimte van de Ziggo Dome is binnengelopen, waar ik mij een half uurtje eerder heb gemeld. Een kleine honderd Shakira-fans staan buiten al in de rij om verzekerd te zijn van een mooie plek vlak voor het podium. En dat het fans zijn blijkt niet alleen uit hun kleding, maar ook uit het feit dat de songs van Shakira, massaal uit het hoofd worden gezongen. Kortom, een gezellige boel. De man die mijn naam roept is Omar Sanchez, sinds 2005 de vaste drum tech van Shakira’s vaste first-call drummer. Omar begeleid mij de zaal in, en het podium op, zodat ik foto’s kan maken tijdens de soundcheck…

Denie Palatin
Aperture: 3
Camera: SAMSUNG GX20
Iso: 1600
« van 17 »

En die buitenlandse TROMMELAARS zijn:
Nico Vanhove, Stéphane Avellaneda, Brian Frasier Moore, Nigel Powell, Brendan Buckley, Denis Palatin, Brian Fahey, Brad Morgan, Chris Frazier, Jim Bogios, Brannen Temple, Popsy Dixon, Bryan Keeling, Sandy Gennaro, Stephen Hodges, Pete Lewinson, Will Kennedy.


0 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.